Предоставено от Blogger.

Какво трябва да знаем за слънчевите очила


 Качествените очила се предлагат с три вида защити, пояснява UV- защита, поляризация и анти рефлекс. UV- защитата предпазва от ултравиолетовата светлина, която има различна дължина на вълната. Поляризацията защитава от отразената светлина. Поляризирането стъкло тушира отблясъците и предпазва от заслепяване. Анти рефлексът пречупва и отблъсква вредните за окото лъчи. Той се поставя от вътрешната страна на стъклото.

Поляризация:
Чрез специална технология в затъмнените стъкла на слънчевите очила се влага слой поляризиращ филтър. Най-често той е с кафяв, сив или сиво-зелен цвят и затъмнение около 85%. Очилата с такива стъкла премахват хоризонтално поляризираните лъчи светлина, които са следствие от отблясъци от водни или метални повърхности, лед и влага.
Дневната светлина се разпределя равномерно във всички посоки на триизмерното пространство. Поляризираната светлина също се разпределя, но основно в две посоки – хоризонтална и вертикална. Вертикалната светлина носи за човешкото око полезна информация, като му позволява да различава цвета и контраста. Хоризонталната светлина обикновено създава оптически смущения и отблясъци.
Когато светлината попада под определен ъгъл върху някаква повърхност (вода, сняг, пясък, мокра пътна настилка) тя се разпространява в хоризонтална посока и предизвиква заслепяващи отблясъци. Тези дразнещи окото отблясъци мога да бъдат блокирани само с поляризиращ филтър с високо качество.
Поляризираните лещи филтрират светлинните вълни, разпространяващи се в хоризонтална посока и по-този начин помагат да се елиминират отблясъците. Това дава възможност на човека да вижда максимално ясно и контрастно.
Най-качествените полароидни Слънчеви очила са снабдени с уникални поляризирани плаки, които са съставени от седем слоя, идеално прилепващи един към друг. Основен елемент в тях се явява поляризиращият филтър в средата. От двете страни той е обграден от два слоя, които елиминират вредното ултравиолетово излъчване. Следващите два слоя изпълняват ролята на буфер и придават гъвкавост и устойчивост на материала. Последните два повърхностни слоя предпазват тази плака от надраскване и механични повреди.
При избора на слънчеви очила, задължително трябва да се насочите към модели със защитен филтър, който да предпазва очите ви. Ако няма такава защита, слънчевата светлина директно влиза в окото и го уврежда.За да определим дали очилата имат поляризация

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
2012 Онлайн магазин"Моден свят" | Blogger Templates for HostGator Coupon Code Sponsors: WooThemes Coupon Code, Rockable Press Discount Code